Vi öppnar upp lokalerna - på ett smittsäkert sätt

Vi öppnar upp lokalerna – på ett smittsäkert sätt

Bildkollage - coronavirus och Stadsbibliotekets entré

Att samhället fortfarande befinner sig i en svår situation har knappast inte undgått någon. För att minska spridningen av covid-19 kommer bibliotekets verksamhet att vara begränsad ett tag till. Från och med måndag kommer biblioteket dock att vara lite mer tillgängligt för dig som besökare.

Biblioteken spelar oerhört viktig roll i samhället – inte minst när det gäller folkhälsa och demokrati, och vi har därför tittat på hur vi kan göra våra lokaler mer tillgängliga igen, på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

Från och med måndag 22 februari gäller följande:

  • Våra öppettider är fortfarande begränsade.
  • Du kan komma hit och låna böcker och andra medier. Du måste inte längre reservera i förväg, utan kan komma och låna som vanligt.
  • Du kan låna en dator i max 15 minuter. Det går även bra att skriva ut från datorn, men vi kan i dagsläget inte erbjuda kopiering och skanning.
  • Kom ihåg att biblioteket fortfarande inte är en mötesplats. Gör dina ärenden så snabbt som möjligt och stanna inte i lokalen längre än nödvändigt.

Tilfälliga öppettider och annan information om vad som gäller på biblioteket just nu finns på: Biblioteken under covid-19-pandmin

Språk

Lyssna