Tidningar och tidskrifter

Pressreader

Pressreaderlogotyp

Pressreader är en databas med tidningar från över 100 länder och på 60 olika språk. Alla tidningar är i originalformat och en exakt elektronisk kopia av den tryckta upplagan. Allt är sökbart, även annonser och familjesidor.

Läsa hemifrån

  1. Logga in på bibliotekets webbplats med numret på ditt bibliotekskort eller personnummer + pinkod.
  2. När du loggat in visas en länk till Pressreader längre ner på den här sidan.
  3. Klicka på länken.
OBS! Följande tidningar blir tillgängliga hemifrån först klockan 11.00: Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Strömstads Tidning, Bohusläningen, TTELA.

Läsa på biblioteket

Gå till www.pressreader.com om du är inloggad på en publik dator på biblioteket, Pressreader känner av att du är på biblioteket. Om du har en egen dator med dig till Stadsbiblioteket eller Dalabergs bibliotek ansluter du till wifi (UV_Bibliotek)

Appen Pressreader

Med appen PressReader kan du ansluta din smarttelefon eller surfplatta till Stadsbibliotekets och Dalabergs biblioteks trådlösa nätverk (UV_Bibliotek). Du kan därefter ladda ner hur många tidningar och tidskrifter du vill och läsa dessa i 72 timmar offline hemma.  Appen finns för iPhone, Android, Windows och Blackberry och kan laddas ner gratis i App Store, Google Play, Windows Store och Blackberry World till din mobil eller surfplatta.

Du kan se att anslutningen till bibliotekets Pressreader har fungerat genom att en grön kaffekopp syns i appen.

Ztory

Surfplatta och smartphone där Ztorys gränssnitt syns.

Med Ztory kan du läsa och låna hem hundratals tidningar/tidskrifter och barnböcker digitalt på din dator, mobil eller surfplatta. Det är helt gratis för dig som är ansluten till wifi UA Publikt på Stadsbiblioteket, Dalabergs bibliotek eller Ljungskile bibliotek.

Så här gör du

  1. Ladda ner gratisappen Ztory från din appbutik.
  2. Anslut till wifi UA Publikt
  3. Öppna Ztory-appen 
  4. Skapa ditt kostnadsfria läskonto eller logga in.
  5. Ladda ner obegränsat på biblioteket och läs hemma i 30 dagar på din telefon eller platta.

Ztory går även att läsa på dator i biblioteket via www.ztory.com/uddevallabibliotek. Om du inte har ett konto sedan tidigare behöver du skapa ett. Logga in med ditt konto för att läsa. Du kan läsa på dator endast när du är på ett bibliotek.

Mediearkivet

Tidningsdatabasen Mediearkivet innehåller artiklar i fulltext och är tillgänglig när du befinner dig på biblioteket.

Använd Mediearkivet.

Språk

Lyssna