Taltidningar

Taltidningar

En Daisyspelare med hörlurar

Lyssna på Bohusläningen som taltidning på biblioteket

Bohusläningen finns som taltidning på Stadsbiblioteket. En Daisyspelare där dagens nummer av taltidningen laddas ner varje dag finns placerad i talboksavdelningen. Alla personer med en läsnedsättning, till exempel synskadade, personer med läs- och skrivsvårigheter och rörelsehindrade, kan använda den. Fråga bibliotekets personal om du vill ha hjälp med att lyssna.

Taltidningen Ljudmagasinet

Ljudmagasinet är en oberoende taltidning som ges ut av Västra Götalandsregionens kulturförvaltning Kultur i Väst. Den riktar sig främst till dig som är synskadad, men även till dig som hellre lyssnar än läser. Ljudmagasinet är gratis och kommer ut varannan vecka och då kan du lyssna på reportage om bland annat händelser i regionen, personporträtt, aktualiteter, forskning, kultur- och konsumentfrågor. Dessutom kan du få tips om böcker, kulturupplevelser och syntolkade evenemang.

Talboken kommer

Du som har en prenumeration på en taldagstidning kan få tillgång till tjänsten Talboken kommer (TBK). Det innebär att biblioteket skickar talböcker direkt till din spelare via internet.

Taldagstidning

För att starta en egen prenumeration på en taldagstidning kontaktar du den tidning du vill läsa. De i sin tur kontaktar Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) som ser till att du kommer igång. Från dem får du låna en spelare med internetuppkoppling och de hjälper dig också med tekniken. Du kan även läsa tidningen i en app.

Kontakt

Kontakta biblioteket om du är intresserad av eller vill veta mer om taltidningar och tjänsten Talboken kommer.

Mariann Saxin
E-post: mariann.saxin@uddevalla.se
Telefon: 0522-69 65 19

Språk

Lyssna