Nyheter från biblioteket

Nyheter från biblioteken i Uddevalla

Bibliotekets digitala tjänster

2020-10-07
Årets e-medborgarvecka pågår för fullt. Vi tar tillfället i akt och slår ett slag för våra digitala tjänster.

Låna hem en surfplatta med ditt bibliotekskort

2020-10-02
Vi inleder årets e-medborgarvecka med att nu kunna erbjuda dig som är 75 år eller äldre att låna hem en surfplatta från Stadsbiblioteket.

E-medborgarveckan 5-11 oktober

2020-10-01
På måndag inleds årets e-medborgarvecka. Mellan den 5 och 11 oktober sker varje år insatser över hela Sverige för att främja ökad användning av e-tjänster och digital delaktighet.

Biblioteket får nya öppettider 1 oktober

Från och med torsdag den 1 oktober sker vissa förändringar i bibliotekens öppettider.

Bokmässan play 24-27 september

Torsdagen den 24 september startar årets bokmässa. Mässan pågår till och med den 27 september och är för första gången helt digital.

Nu är höstens program klara

Höstens barnkulturprogram samt bibliotekets program är nu klara. Det blir en späckad kulturhöst.

Håll i, håll ut och håll avstånd när du besöker oss

Eftersom vi fortfarande har en pandemi i samhället, kommer det även fortsättningsvis att fungera lite annorlunda på biblioteken. Vi har fortfarande plexiglas vid diskarna, det finns färre...

Nu invigs Rampen i Källdal

Nu smäller det. På fredag slår det nya biblioteket och aktivitetshuset Rampen upp portarna för allmänheten. Det firar vi med invigning den 4 och 5 september.

Snart öppnar Rampen - det nya biblioteket i Källdal

Nu börjar det närma sig. Fredagen den 4 september slår det nya biblioteket i Källdal äntligen upp portarna.

27 juli öppnar Dalabergs bibliotek igen

Måndagen den 27 juli öppnar vi upp bibliotekslokalerna på Dalaberg igen. Välkommen in, men tänk på att hålla avstånd.

Pyssla hemma med bibliotekets pysselpåsar

Nu kan du som är mellan sex och nio år ta med dig en pysselpåse hem och testa på veckans pyssel.

Pop up-bibliotek dyker upp i sommar

Under sommaren dyker bibblan upp lite här och där. Vår bibliotekarie David ger sig nämligen ut på cykelturer runtom i Uddevalla.

Bokbussen försvinner den 1 juli

Det blir inga fler turer för bibliotekets bokbuss. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att avveckla bokbussverksamheten från och med den första juli.

Biblioteket i coronatider

Med anledning av den pågående covid-19-pandemin har vi gjort vissa förändringar i bibliotekets verksamhet. Det här gäller just nu.