Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Ett hastigt rent rop, Siobhan Dowd
Visa bok Debug

Ett hastigt rent rop

Shell måste ta hand om sina småsyskon när hennes mamma har dött. Shells pappa har tappat greppet om verkligheten. Shell som är 16 år gör allt för sina småsyskon då pappan super bort alla deras pengar. Hon får stöd hos den vänlige unge prästen fader Rose. Shell skojar med sin bäste vän Bridie och blir förälskad i Declan som kan charma vem som helst.

Bridie och Shell blir osams och en dag försvinner Bridie. Declain lämnar också stan och flyttar till New York. Shell blir utan vänner och bär en hemlighet som blir en skandal som skakar det lilla irländska samhället i grunden. Berättelsen är inspirerad av verkliga händelser men känns som en detektivroman. Man kan inte släppa boken innan man vet det oväntade slutet.

Författaren skildrar utsatthet, fördomar och kamp för upprättelse med en positiv livssyn.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube