angle-left Ett hastigt rent rop, Siobhan Dowd

Ett hastigt rent rop

Shell måste ta hand om sina småsyskon när hennes mamma har dött. Shells pappa har tappat greppet om verkligheten. Shell som är 16 år gör allt för sina småsyskon då pappan super bort alla deras pengar. Hon får stöd hos den vänlige unge prästen fader Rose. Shell skojar med sin bäste vän Bridie och blir förälskad i Declan som kan charma vem som helst.

Bridie och Shell blir osams och en dag försvinner Bridie. Declain lämnar också stan och flyttar till New York. Shell blir utan vänner och bär en hemlighet som blir en skandal som skakar det lilla irländska samhället i grunden. Berättelsen är inspirerad av verkliga händelser men känns som en detektivroman. Man kan inte släppa boken innan man vet det oväntade slutet.

Författaren skildrar utsatthet, fördomar och kamp för upprättelse med en positiv livssyn.