Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Vi möts på museet av Annie Youngson
Visa bok Debug

Vi möts på museet

Tina Hopgood sitter på sin gård i England när hon skriver ett brev till museet i Danmark, för att få kontakt med en viss professor Glob angående Tollundmannen – en perfekt bevarad kropp från omkring år 250 f.Kr. Hon ställer filosofiska livsfrågor och undrar om han minns henne, då de en gång möttes för många, många år sedan. När hon får svar är det inte från professorn utan från intendenten på Silkeborgs museum som heter Anders. Han beklagar att adressaten dog 1985. Samtidigt säger han att han ska försöka besvara hennes frågor efter bästa förmåga.

En brevväxling utbryter mellan dem och de delger varandra livets glädjeämnen men också sorger allteftersom brevväxlingen pågår. Det här är en brevroman som verkligen berör. En stark vänskap mellan brevskrivarna växer fram och jag som läsare önskar så att de en dag kommer att mötas.

Det som är lite extra med Youngsons roman är att den bygger på professors Globs bok Mossarnas folk som utkom 1969. I den boken beskriver professorn en brevväxling mellan sig och några flickor som är bosatta i England och mycket intresserade av Tollunmannen.

En läsupplevelse att njuta av i vintertidens mörker.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube