Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

angle-left Välj mig av Christina Lindström

Välj mig

”Silje, säger Mia när hon ringer en timme senare. När hade du tänkt berätta? Hon andas fort som om hon just har sprungit. Okej, here we go. Förr eller senare skulle hon ändå få veta men jag ville bara att det här skulle vara en vanlig dag.”

Silje kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet och allt i hennes liv är förändrat. Hennes pappa drunknade och alla tror att han tog livet av sig.
Han lämnade aldrig något avskedsbrev, och i brist på en förklaring glider Silje, hennes bror och deras mamma längre ifrån varandra. Samtidigt kommer Silje och bästa vännen Mia allt längre ifrån varandra och Silje orkar inte längre bry sig.
En dag träffar hon Alvin och kanske kan Silje få stöd från honom, en kille som älskar att spela badminton.
En bok om ensamhet, sorg och saknad.
Det är också en berättelse om sorgen över att mista sin bästa vän och om den första stora kärleken.

Fler boktips på andra webbplatser