Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Vajlett och Rut av Karin Alfredsson
Visa bok Debug

Vajlett och Rut

Det är augusti 1949 och terminens första skoldag i den lilla byn Granträskåsen i Västerbottens inland. Den nya lärarinnan Vajlett Sikström gör sig redo att möta sina elever för första gången.  

Det är en mycket gudfruktig bygd hon har kommit till. Själv är Vajlett inte religiös och hennes undervisningsmetoder kommer att väcka reaktioner hos många ortsbor. Bara en sådan sak som att eleverna får lov att läsa serietidningar!

En dag flyttar den nya postfröken Rut Westin in i posthuset. Vajlett och Rut blir snart vänner och mellan dem börjar förbjudna känslor att spira. Men går det att ha hemligheter i Granträskåsen?

Karin Alfredssons roman är en spännande och livfull skildring av människorna i en by på 50-talet. Texten är full av dialektala uttryck, färger och dofter. I januari 2020 utkommer nästa del i serien -  Roger och Rebecka.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube