Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Rami och Jonatan av Mats Berggren
Visa bok Debug

Rami och Jonatan

Rami och Jonatan, två killar som båda älskar fotboll men som har helt olika bakgrund. Jonatan kommer från en trygg uppväxt här i Sverige, och hans pappa är tränare i det fotbollslag han spelar i. Rami bor på ett flyktingboende och värvas till Jonatans lag när hans pappa tränaren upptäcker vilken talang Rami är. På fotbollsplanen fungerar samspelet mellan de båda killarna suveränt bra redan från början, men snart börjar de att dras alltmer till varandra även utanför planen. Ingen av dem känner igen de känslor de börjar känna för varandra, och vet inte hur de ska hantera dessa.

När Rami får avslag på sin asylansökan inser båda killarna att det finns en sak som kanske kan rädda honom kvar i Sverige. Om de båda öppet berättar om vad de känner för varandra. Men alla berättelser har inte lyckliga slut…

Mats Berggren har som vanligt skrivit en viktig och väldigt fin berättelse.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Bokcirklar.se, logotyp

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Boktips.net, logotyp

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Vi läser, logotyp

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Världslitteratur.se, logotyp

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

Facebookikon Facebook

Instagramikon Instagram

Youtubeikon Youtube