angle-left Rami och Jonatan av Mats Berggren

Rami och Jonatan

Rami och Jonatan, två killar som båda älskar fotboll men som har helt olika bakgrund. Jonatan kommer från en trygg uppväxt här i Sverige, och hans pappa är tränare i det fotbollslag han spelar i. Rami bor på ett flyktingboende och värvas till Jonatans lag när hans pappa tränaren upptäcker vilken talang Rami är. På fotbollsplanen fungerar samspelet mellan de båda killarna suveränt bra redan från början, men snart börjar de att dras alltmer till varandra även utanför planen. Ingen av dem känner igen de känslor de börjar känna för varandra, och vet inte hur de ska hantera dessa.

När Rami får avslag på sin asylansökan inser båda killarna att det finns en sak som kanske kan rädda honom kvar i Sverige. Om de båda öppet berättar om vad de känner för varandra. Men alla berättelser har inte lyckliga slut…

Mats Berggren har som vanligt skrivit en viktig och väldigt fin berättelse.