Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Pojken, fågeln & kistmakaren av Matilda Woods
Visa bok Debug

Pojken, fågeln & kistmakaren

Allra längst ute vid havet ligger den lilla staden Allora. Här flyger fiskarna själva upp ur vattnet och uppför stadens höga kulle slingrar sig hus i många olika färger. Högst uppe på kullen bor snickaren Alberto tillsammans med sin familj, och de lever ett mycket lyckligt liv tills den dagen sjukdomen kommer till Allora. Många insjuknar och dör, och så småningom når den smittsamma sjukdomen även upp till Albertos hem, och han blir ensam kvar.
Från den dagen blir det Albertos uppgift att tillverka kistor till alla som dör i den lilla staden. I många år lever han ett ensamt och stilla liv. Men så en dag upptäcker han att mat börjar försvinna från hans hus, en färggrann fågel dyker upp och en rädd och hungrig liten pojke flyttar in hos honom. Men vem är pojken och vad eller vem är han på flykt ifrån?
Den här fantastiska sagan innehåller allt från liv och död till nyfunnen vänskap och hopp.

Passar utmärkt att läsa högt tillsammans från 9 år och uppåt.

 

Liknande titlar

Fler boktips på andra webbplatser

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Bokcirklar.se, logotyp

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Boktips.net, logotyp

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Vi läser, logotyp

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Världslitteratur.se, logotyp

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

Facebookikon Facebook

Instagramikon Instagram

Youtubeikon Youtube