Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Percy Jackson - Född till hjälte av Rick Riordan
Visa bok Debug

Född till hjälte

Percy är 12 år, har dyslexi, ADHD och dessutom något av ett temperament. När han under en skolutflykt tappar humöret och väntar sig bestraffning från Mrs. Dodds, mattelärarinnan, förvandlas hon istället till ett monster som försöker döda honom! Men hans andra lärare, Mr. Brunner, kommer till undsättning med en penna som visar sig vara ett svärd. Kort sagt upptäcker Percy att mycket inte är vad det verkar vara.

Till exempel är hans bästa vän Grover är en satyr, hälften get, och har vakat över Percy länge. Och varför kan man fråga sig? Jo för Percy är en halvgud, då hans far är den grekiske guden Poseidon. Och att vara halvgud är långt ifrån ofarligt.

Född till hjälte är den första boken av fem om Percy Jackson. Författaren Rick Riordan har skrivit flera andra böcker om mytologiska gudar, bland annat böckerna om Magnus Chase vars pappa råkar vara den nordiska guden Frej.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube