angle-left Percy Jackson - Född till hjälte av Rick Riordan

Född till hjälte

Percy är 12 år, har dyslexi, ADHD och dessutom något av ett temperament. När han under en skolutflykt tappar humöret och väntar sig bestraffning från Mrs. Dodds, mattelärarinnan, förvandlas hon istället till ett monster som försöker döda honom! Men hans andra lärare, Mr. Brunner, kommer till undsättning med en penna som visar sig vara ett svärd. Kort sagt upptäcker Percy att mycket inte är vad det verkar vara.

Till exempel är hans bästa vän Grover är en satyr, hälften get, och har vakat över Percy länge. Och varför kan man fråga sig? Jo för Percy är en halvgud, då hans far är den grekiske guden Poseidon. Och att vara halvgud är långt ifrån ofarligt.

Född till hjälte är den första boken av fem om Percy Jackson. Författaren Rick Riordan har skrivit flera andra böcker om mytologiska gudar, bland annat böckerna om Magnus Chase vars pappa råkar vara den nordiska guden Frej.