Orbital: 1 Närkontakt av Sylvain Runberg - Orbital: 1 Närkontakt av Sylvain Runberg

Boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Under rubriken Kategorier kan du välja vilken typ av böcker du vill få tips om.

Boktips

Orbital: 1 Närkontakt av Sylvain Runberg
Visa titel Debug

Orbital: 1 Närkontakt

Samlingsvolym med del 1 och 2 av serien Orbital.

Här får du en tvättäkta rymdopera centrerad kring en intergalaktisk Konfederation med den Interplanetariska Diplomatiska Byrån (IDB) som försöker bevara freden i rymden. Det är lättare sagt än gjort med hundratals arter av rymdvarelser som ska hålla sams om de olika planeternas resurser och utrymme. Ett särskilt bespottat släkte är jordlingarna som av de andra arterna betraktas som våldsamma och primitiva. På grund av deras dåliga rykte har ingen människa någonsin arbetat för IDB - förrän nu.

När människan Caleb Swany börjar arbeta för IDB väcker det stort missnöje hos flera andra arter som inte kan acceptera att en jordling ska arbeta som diplomat och avstyra konflikter, när de är kända för att skapa konflikter. Ännu större blir missnöjet när Caleb får Mezoke Izzua som partner. Mezoke är Sandjarr, en art som jordlingarna fram till nyligen har legat i krig med. Hur ska en jordling och en sandjarr tillsammans kunna mäkla fred i Konfederationen?

Deras första uppdrag blir att medla mellan en grupp jordlingar som har koloniserat en gruvmåne och Xavlodfolket som anser att månen är deras. Ett uppdrag som visar sig inte bli helt enkelt då gruvkolonin dessutom attackeras av såväl livsfarliga rymdmonster som av Isolationisterna - en mänsklig motståndsrörelse som är emot att jordlingarna har upptagits i Konfederationen och som har högteknologisk militär utrustning till sitt förfogande.

Ska Caleb och Mezoke klara sitt första medlingsuppdrag? Vad kommer Konfederationen att göra med dem om de misslyckas? Läs den här spännande och fint illustrerade rymdoperan så får du veta!

Liknande titlar

Språk

Lyssna