Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Mors och fars historia
Visa bok Debug

Mors och fars historia

Hur träffades dina föräldrar? Du kanske vet det. Författaren Edvard Hoems föräldrar berättade aldrig för honom hur de träffats. Han ville ta rätt på det, så han intervjuade människor som kände hans föräldrar. Av vad han fick veta skapade han en roman.

Boken utspelar sig i Norge, framförallt under tiden när landet var ockuperat av tyskarna.

Författarens pappa var lekmannapredikant och mamman var köksflicka på ett sjukhem. 1945 hade hon fått en dotter med en tysk soldat.

Det här är ingen romantisk kärlekssaga. Det känns mer som om någon berättar hur det verkligen var. När jag läste boken kände jag mig som om jag var där och såg pigan som arbetade på fäboden och predikanten som cyklade i backarna i Gudbrandsdalen.               

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube