angle-left Mordbyn av Andrea Maria Schenkel

Mordbyn

Deckare måste inte vara tjocka, dvs på över 300-400 sidor. Mordbyn av den tyska författaren Andrea Maria Schenkel är en liten pärla på endast 155 sidor (pocketutgåvan). Tyskland tio år efter andra världskriget slut. På en liten ort försvinner en åttaårig flicka och ryktena kommer snabbt igång. Allt står väl inte rätt till på den avlägsna gården som flickan bor på? Handlingen berättas ur flera personer perspektiv. Ett berättartekniskt grepp som författaren behärskar till fullo.