Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Mordbyn av Andrea Maria Schenkel
Visa bok Debug

Mordbyn

Deckare måste inte vara tjocka, dvs på över 300-400 sidor. Mordbyn av den tyska författaren Andrea Maria Schenkel är en liten pärla på endast 155 sidor (pocketutgåvan). Tyskland tio år efter andra världskriget slut. På en liten ort försvinner en åttaårig flicka och ryktena kommer snabbt igång. Allt står väl inte rätt till på den avlägsna gården som flickan bor på? Handlingen berättas ur flera personer perspektiv. Ett berättartekniskt grepp som författaren behärskar till fullo.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube