angle-left Mitt fönster mot rymden av Oskar Kroon

Mitt fönster mot rymden

I taket ovanför min säng fanns hela rymden. Kanske inte hela, för den är ju oändlig, men stjärnorna satt där och de lyste när man släckte lampan. Och där under stjärnorna låg vi på kvällarna, pappa och jag.

Hemma hos Gurkan är allt lugnt och tryggt. Pappa lagar ekologisk mat, ser till att Gurkan får med sig gympapåsen till skolan. De ligger ofta i Gurkans säng på kvällarna och läser om Mumintrollen och tittar på Gurkans stjärnhimmel. Mamma sitter och jobbar med sin avhandling om rymden. Hon brukar berätta om svarta hål.
Men så börjar pappa att hosta, inte som en vanlig förkylning utan en otäck hosta. Till slut går pappa till sjukhuset och där måste han stanna en längre tid.
Nu blir inget sig likt, det hjälper inte att leka detektivbyrå med kompisen Hedvig.
Hemma köper mamma färdig mat och är väldigt ledsen. Inte ens glass hjälper.

En varm och känslofylld bok om att sakna sin förälder. Men också mycket humor. Passar som högläsningsbok.