Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Mitt fönster mot rymden av Oskar Kroon
Visa bok Debug

Mitt fönster mot rymden

I taket ovanför min säng fanns hela rymden. Kanske inte hela, för den är ju oändlig, men stjärnorna satt där och de lyste när man släckte lampan. Och där under stjärnorna låg vi på kvällarna, pappa och jag.

Hemma hos Gurkan är allt lugnt och tryggt. Pappa lagar ekologisk mat, ser till att Gurkan får med sig gympapåsen till skolan. De ligger ofta i Gurkans säng på kvällarna och läser om Mumintrollen och tittar på Gurkans stjärnhimmel. Mamma sitter och jobbar med sin avhandling om rymden. Hon brukar berätta om svarta hål.
Men så börjar pappa att hosta, inte som en vanlig förkylning utan en otäck hosta. Till slut går pappa till sjukhuset och där måste han stanna en längre tid.
Nu blir inget sig likt, det hjälper inte att leka detektivbyrå med kompisen Hedvig.
Hemma köper mamma färdig mat och är väldigt ledsen. Inte ens glass hjälper.

En varm och känslofylld bok om att sakna sin förälder. Men också mycket humor. Passar som högläsningsbok.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube