Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Min bror heter Jessica av John Boyne
Visa bok Debug

Min bror heter Jessica

När Sams storebror Jason berättar att han inte är Sams storebror utan hans storasyster blir Sam först arg! Jason berättar att han länge har burit på en hemlighet, han är född med fel kropp som kille istället för en tjej som han egentligen är. Sam vill inte ha en storasyster! Han vill ha sin storebror som han alltid sett upp till. Jason som är populär i skolan, bra på fotboll och har massor med kompisar, har alltid funnits där för Sam som är ensam, inte särskilt bra på sport och har svårt att läsa.

Föräldrarna vill inte att Jason ska prata om det här, de tror att det bara är en fas han går igenom. Mamma är minister och satsar på att bli premiärminister och pappa är hennes assistent och högra hand, de är mycket noga med hur de uppfattas av sin omgivning och sina väljare.

Tur att moster Rose, som är mammas raka motsats, finns där för Sam och Jason. Min bror heter Jessica är en både sorglig och rolig berättelse om att hitta sig själv och om att inte passa in i samhällets normer. Det är också en stark berättelse om kärleken mellan två syskon.

Liknande titlar

Fler boktips på andra webbplatser

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Bokcirklar.se, logotyp

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Boktips.net, logotyp

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Vi läser, logotyp

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Världslitteratur.se, logotyp

Språk