angle-left Min bror heter Jessica av John Boyne

Min bror heter Jessica

När Sams storebror Jason berättar att han inte är Sams storebror utan hans storasyster blir Sam först arg! Jason berättar att han länge har burit på en hemlighet, han är född med fel kropp som kille istället för en tjej som han egentligen är. Sam vill inte ha en storasyster! Han vill ha sin storebror som han alltid sett upp till. Jason som är populär i skolan, bra på fotboll och har massor med kompisar, har alltid funnits där för Sam som är ensam, inte särskilt bra på sport och har svårt att läsa.

Föräldrarna vill inte att Jason ska prata om det här, de tror att det bara är en fas han går igenom. Mamma är minister och satsar på att bli premiärminister och pappa är hennes assistent och högra hand, de är mycket noga med hur de uppfattas av sin omgivning och sina väljare.

Tur att moster Rose, som är mammas raka motsats, finns där för Sam och Jason. Min bror heter Jessica är en både sorglig och rolig berättelse om att hitta sig själv och om att inte passa in i samhällets normer. Det är också en stark berättelse om kärleken mellan två syskon.