Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

angle-left Max & miniriddarna av Lincon Peirce

Max & miniriddarna

”Detta är MEDELTIDEN! Japp, vi snackar 1300-tal. Det betyder att många viktiga saker inte har uppfunnits ännu. Som asfalterade vägar, tandborstar, den lilla bekvämligheten som kallas vattentoaletter. Det är en ganska tuff tillvaro…” Här träffar vi Max som reser runt med sin morbror Torulf som är trubadur, vilket innebär att han sjunger och spelar för folk som förhoppningsvis vill betala för underhållningen så de kan köpa lite mat. Meningen är att Max också ska bli trubadur, men Max drömmer om att bli riddare. Men i landet Mysanien får man inte göra som man vill. Här härskar den elake kung Ryslig, och när morbror Torulf blir kidnappad av den grymme kungen inser Max att något måste göras. Tillsammans med sina nyfunna vänner bildar Max Miniriddarna, och de ger sig iväg för att försöka befria Max morbror och rädda Mysanien från den elake kungen. Många farliga äventyr väntar efter vägen. De får hjälp av en gammal trollkarl, av riddaren Magnus den modige och naturligtvis även av en flygande drake, men träffar också Häxan från norr som trollar med hjälp av svart magi. Men Max & miniriddarna är framförallt en fantastiskt rolig bok full av överraskningar och berättad med hjälp av både text och tecknade bilder. Och boken har dessutom ett viktigt budskap: alla barn har rätt att bli det man själv vill!

Fler boktips på andra webbplatser