Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Max & miniriddarna av Lincon Peirce
Visa bok Debug

Max & miniriddarna

”Detta är MEDELTIDEN! Japp, vi snackar 1300-tal. Det betyder att många viktiga saker inte har uppfunnits ännu. Som asfalterade vägar, tandborstar, den lilla bekvämligheten som kallas vattentoaletter. Det är en ganska tuff tillvaro…” Här träffar vi Max som reser runt med sin morbror Torulf som är trubadur, vilket innebär att han sjunger och spelar för folk som förhoppningsvis vill betala för underhållningen så de kan köpa lite mat. Meningen är att Max också ska bli trubadur, men Max drömmer om att bli riddare. Men i landet Mysanien får man inte göra som man vill. Här härskar den elake kung Ryslig, och när morbror Torulf blir kidnappad av den grymme kungen inser Max att något måste göras. Tillsammans med sina nyfunna vänner bildar Max Miniriddarna, och de ger sig iväg för att försöka befria Max morbror och rädda Mysanien från den elake kungen. Många farliga äventyr väntar efter vägen. De får hjälp av en gammal trollkarl, av riddaren Magnus den modige och naturligtvis även av en flygande drake, men träffar också Häxan från norr som trollar med hjälp av svart magi. Men Max & miniriddarna är framförallt en fantastiskt rolig bok full av överraskningar och berättad med hjälp av både text och tecknade bilder. Och boken har dessutom ett viktigt budskap: alla barn har rätt att bli det man själv vill!

Liknande titlar

Fler boktips på andra webbplatser

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Bokcirklar.se, logotyp

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Boktips.net, logotyp

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Vi läser, logotyp

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Världslitteratur.se, logotyp

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

Facebookikon Facebook

Instagramikon Instagram

Youtubeikon Youtube