Månbåten av Ingrid Jönsson - Månbåten av Ingrid Jönsson

Boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Under rubriken Kategorier kan du välja vilken typ av böcker du vill få tips om.

Boktips

angle-left Månbåten av Ingrid Jönsson
Visa titel Debug

Månbåten

” Värmen från elden har gjort Anabelas ögonlock tunga. Morfars röst svävar omkring uppe på natthimlen, högt uppe bland de glittrande stjärnbilderna som den berättar om.

-Nej, men du sover ju nästan, skrattar morfar och lägger armen om henne. Och jag som tänkte berätta historien om Månbåten för dig. Den har du väl aldrig hört?”

Anabela tänker på morfars berättelse när hon springer, hon springer över gräs och fält utan att stanna. Hon tänker på det hemska som hänt, att hon inte kan gå tillbaka till skolan. Att hon inte kan gå hem, hon tänker på sin mamma hennes hjärta skulle brista om hon fick höra att Anabela lämnat skolan. Var ska hon ta vägen? Om hon hittar morfar kanske han kan hjälpa henne?

Isa hoppas att året i Mocambique ska bli en nystart för henne, pappa och lillebror Benjamin. En chans att komma bort från allt jobbigt som hänt hemma i Sverige. Sorgen efter mammans död har gjort pappa annorlunda, han och Isa bråkar mycket. När pappa vägrar behålla hundvalpen som Isa räddat livet på blir hon så arg att hon springer rakt ut i den afrikanska natten.

Av en slump möts Anabela och Isa, två tvillingsjälar från olika delar av världen. Kan de förstå och hjälpa varandra? En fin berättelse om vänskap, familj och att hitta sig själv.

Liknande titlar

Språk

Lyssna