Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Månbåten av Ingrid Jönsson
Visa bok Debug

Månbåten

” Värmen från elden har gjort Anabelas ögonlock tunga. Morfars röst svävar omkring uppe på natthimlen, högt uppe bland de glittrande stjärnbilderna som den berättar om.

-Nej, men du sover ju nästan, skrattar morfar och lägger armen om henne. Och jag som tänkte berätta historien om Månbåten för dig. Den har du väl aldrig hört?”

Anabela tänker på morfars berättelse när hon springer, hon springer över gräs och fält utan att stanna. Hon tänker på det hemska som hänt, att hon inte kan gå tillbaka till skolan. Att hon inte kan gå hem, hon tänker på sin mamma hennes hjärta skulle brista om hon fick höra att Anabela lämnat skolan. Var ska hon ta vägen? Om hon hittar morfar kanske han kan hjälpa henne?

Isa hoppas att året i Mocambique ska bli en nystart för henne, pappa och lillebror Benjamin. En chans att komma bort från allt jobbigt som hänt hemma i Sverige. Sorgen efter mammans död har gjort pappa annorlunda, han och Isa bråkar mycket. När pappa vägrar behålla hundvalpen som Isa räddat livet på blir hon så arg att hon springer rakt ut i den afrikanska natten.

Av en slump möts Anabela och Isa, två tvillingsjälar från olika delar av världen. Kan de förstå och hjälpa varandra? En fin berättelse om vänskap, familj och att hitta sig själv.

Liknande titlar

Fler boktips på andra webbplatser

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Bokcirklar.se, logotyp

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Boktips.net, logotyp

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Vi läser, logotyp

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Världslitteratur.se, logotyp

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

Facebookikon Facebook

Instagramikon Instagram

Youtubeikon Youtube