Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

angle-left Känslan av ett slut av Julian Barnes

Känslan av ett slut

Den nyblivne pensionären Tony tänker tillbaka på sitt liv. Han minns sina kamrater från skoltiden, han minns sin flickvän Veronica som lämnade honom för den intelligente vännen Adrian som snart därpå tog sitt liv. Tonys bekväma liv han är frånskild men i stort sett tillfreds med tillvaron förändras när han meddelas att Veronicas mor, en kvinna som han tyckte om när det begav sig, har dött och testamenterat Adrians dagbok till honom. Han försöker få kontakt med Veronica som har dagboken för att be henne överlämna den, men istället skickar hon ett förbittrat brev som han själv skrev till henne och Adrian för femtio år sedan.

Känslan av ett slut är en lågmält spännande bok om minne och skuld, en bok där nuet och det förlutna vävs ihop och där individens perspektiv på historien lyfts fram och ifrågasätts. Det är en stor berättelse i ett litet format.

Fler boktips på andra webbplatser