Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Jojje 5 år av Ellen Karlsson
Visa bok Debug

Jojje 5 år

Första delen i en serie om barnen på förskolan Havet.

Vi får följa med Jojje och läsa om vad som händer i hans liv en vecka i oktober. Jojjes föräldrar är skilda och den här veckan ska han bo hos pappa. Det blir en händelserik vecka med trasiga halsband, stygn i pannan och en brand i en grannlägenhet. Ibland kommer en mörk känsla inom Jojje, en som suger in honom som får det att kännas som att han ska försvinna i ett svart hål. Som ibland på kvällen, eller när pappa inte kommer och hämtar på förskolan i tid. Men pappa tröstar, för hans gravitation är starkare än alla svarta hål i rymden.

Läs även andra delen Uma 5 ½ år och håll utkik efter del tre, Lilly K snart 6 år.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube