Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Gåvan av Susanna Lönnqvist
Visa bok Debug

Gåvan

Kan verkligen en gammal docka bli skrämmande och hotfull? Det hade Eira aldrig kunnat tro.

Allt börjar med att Eira råkar läsa en annons i tidningen: ”Kanske är det just hos dig som denna underbara varelse hör hemma? Huvudet är rörligt, liksom armar och ben. Hundra procent äkta människohår.” Ovanför texten finns en bild på en docka i gammaldags klänning och med ett stort burrigt hår. Snart börjar Eira råka ut för konstiga och obehagliga saker: en gammal man ringer till henne och börjar prata om dockan i annonsen och nästa dag hänger dockan i en plastpåse utanför hennes dörr. Kort därefter råkar Eiras mamma ut för en olycka och hamnar på sjukhus, och när Eira en dag får höra dockan sjunga blir hon som förtrollad…

En bok för dig som tycker om spännande mysrysare. Men kom ihåg att låsa in alla dockor innan du börjar läsa.

Liknande titlar

Fler boktips på andra webbplatser

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Bokcirklar.se, logotyp

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Boktips.net, logotyp

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Vi läser, logotyp

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Världslitteratur.se, logotyp

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

Facebookikon Facebook

Instagramikon Instagram

Youtubeikon Youtube