Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Frallan och kärleken av Sara Ohlsson
Visa bok Debug

Frallan och kärleken

”Du kan få vara kär i mig om du vill, säger Ester.
Det är ganska många i skolan som är kära. Nästan ingen pussas, men jag vill ändå inte vara kär. Jag vill mer göra roliga saker. Som att tävla eller leka häst eller klättra.”
Frallan har en mamma som gillar ordning och en mormor som avskyr att städa. Mormor och Frallan tänker lika och gillar samma saker.
Frallan tycker om skolan, att pyssla och att leka med sin bästa kompis Ester.
När Frallan får höra att man till och med kan bli sjuk av att vara kär- då vill hon absolut inte bli det. En gång fick Frallan vattkoppor och det var hemskt!
Tur för Frallan att kloka mormor och mamma finns. De berättar för Frallan att det går att tycka om någon utan att vara kär.

En rolig bok om vänskap.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube