Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Flätan av Laetitia Colombani
Visa bok Debug

Flätan

Kvinnor med kämpaglöd.
En fläta består vanligvis av tre hårslingor.
Detsamma kan man säga om denna roman.
Tre liv, tre kvinnor från tre kontinenter. Deras öden som sakta flätas samman i slutet av berättelsen.
Det som de tre kvinnorna har gemensamt är att de vägrar att acceptera sina öden. Var och en av dem försöker på sitt sätt att ändra på det som verkar oundvikligt.

Smita lever i en liten by i Indien. Hon är kastlös och tömmer andras latrin. Hon drömmer om att hennes dotter ska få gå i skolan.
I Italien arbetar unga Giulia i sin fars hårateljé på Sicilien och försöker rädda företaget från ruinens brant.
Sarah i Kanada är en framgångsrik advokat och ensamstående mamma till tre barn. Hon tycker att hon har löst det mesta i livet och ska bli delägare på den advokatbyrån där hon arbetar, men blir svårt sjuk.

Avgörande händelser i kvinnornas liv gör att de måste samla mod och kraft för att kunna klara av nuet men också för att kunna sikta mot framtiden.

En härlig läsupplevelse!

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube