Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

angle-left Expedition Rädda revet! av Christina Wahldén

Expedition rädda revet

Egentligen är vi i ett slags paradis här, Meg, mamma och jag. Men det är bara på ytan. Paradiset mår inget bra. Det är dags att rädda det vi har nu. På allvar.

Alice har fått följa med sin mamma till den lilla ön Lady Elliot Island i Stora barriärrevet. Det är ett riktigt äventyr och en dröm som går i uppfyllelse, och först ser Alice bara paradiset. Medan hennes mamma, som är marinbiolog, jobbar njuter Alice av livet på ön: hon går på upptäcktsfärd, lär sig snorkla och spanar på alla fåglar, sköldpaddor och mantor som lever där.
Men Alice börjar fundera på klimatet. Hon möter en flicka som ingen annan kan se. Flickan har levt förr i tiden när naturen mådde bättre. Vem är hon egentligen och vad kan Alice lära sig från henne?

Nu är det som om jorden har feber, temperaturen är för hög, och Stora barriärrevet och djuren som lever där drabbas hårt. Alices mamma försöker hitta lösningar, men läget är allvarligt. Ju mer Alice får veta, desto mer frågor dyker upp och hon inser att det inte finns några enkla svar. Är det till exempel rätt att flyga till andra sidan jorden för att forska om sköldpaddor?

Vad tycker du?

Fler boktips på andra webbplatser