angle-left Dubbeldeckarna och fallet med skattkistan

Dubbeldeckarna och fallet med skattkartan

Dubbeldeckarna och fallet med skattkistan av Jörn Lier Horst och Hans Jörgen Sandnes

Tilde och Viktor är detektiver som bor i en liten stad Elvestad i Norge. De har tillsammans ”Detektivbyrå Dubbeldeckarna”.
Under ett detektivuppdrag på stranden hittar de en underlig gammal tallrik djupt under sanden.
Den visar sig vara en karta över en gammal sjörövarskatt som man har letat efter under många år.
Tallriken blir stulen. Tilde och Viktor undrar om tjuven vet var skatten finns och vad har det med tallriken att göra.

En spännande skattjakt börjar. Tilde och Viktor använder sina ledtrådar mycket skickligt men är tjuven eller tjuvarna smartare och snabbare än dem?