angle-left Det fina med Kerstin av Helena Hedlund

Det fina med Kerstin

Den här berättelsen handlar om sjuåriga Kerstin. Hon är ganska känslig och ängslig, och har svårt att säga ifrån. Och så samlar hon på guldsaker! Hennes klasskamrat Fatima bestämmer varje dag att de två ska leka, men egentligen vill Kerstin inte. Så en dag flyttar Gunnar in i det gamla torpet Nybygget bredvid Kerstins hus. Han har guldigt hår precis som Kerstin och samlar också på guldsaker!

Men Fatima är inte så förtjust i att Kerstin verkar vilja umgås med Gunnar istället och börjar sprida rykten om hans hus. Och sen är det ju det där med läraren Lottens borttappade guldring som Kerstin hittade och inte riktigt lyckas lämna tillbaka. För tänk om hon blir anklagad för att vara en tjuv?

För barn från 6 år.