Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Det fina med Kerstin av Helena Hedlund
Visa bok Debug

Det fina med Kerstin

Den här berättelsen handlar om sjuåriga Kerstin. Hon är ganska känslig och ängslig, och har svårt att säga ifrån. Och så samlar hon på guldsaker! Hennes klasskamrat Fatima bestämmer varje dag att de två ska leka, men egentligen vill Kerstin inte. Så en dag flyttar Gunnar in i det gamla torpet Nybygget bredvid Kerstins hus. Han har guldigt hår precis som Kerstin och samlar också på guldsaker!

Men Fatima är inte så förtjust i att Kerstin verkar vilja umgås med Gunnar istället och börjar sprida rykten om hans hus. Och sen är det ju det där med läraren Lottens borttappade guldring som Kerstin hittade och inte riktigt lyckas lämna tillbaka. För tänk om hon blir anklagad för att vara en tjuv?

För barn från 6 år.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

 Facebook

 Instagram

Youtube