Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Cirkeltecknaren av Fred Vargas
Visa bok Debug

Cirkeltecknaren

Somliga författarskap som Fred Vargas, är sådana, att när man hittar dem vill man läsa allt och befinna sig i den litterärt skapade miljön med karaktärerna. Fred Vargas är inspirerad av författarna P-G Wodehouse och Agatha Christie, några av mina egna favoriter. Hon kan kanske räknas bland de deckarförfattare som skildrar en kriminell verklighet utan att grotta ned sig i mörkret och de smaskiga detaljerna. Böckerna skildrar istället människan i dess olika udda former och vad som kan leda fram till brott.
Kommissarien Adamsberg som återkommer i alla böcker fastnar ofta vid olika detaljer och känslor och låter ofta intuitionen styra utredningsarbetet.

I Cirkeltecknaren har någon ritat stora blå cirklar i krita på Paris gator om nätterna. De ringar alltid in ett föremål som ligger på gatan. Poliskommissarie Adamsberg blir alltmer oroad och när det utvecklas från ölkapsyler, en hatt, en bit ståltråd, en knapp med texten ”Jag älskar Elvis”, till döda djur som ligger i cirklarna och till sist en kvinna med avskuren hals blir mordroteln officiellt inkopplad.

Liknande titlar

Fler boktips på andra webbplatser

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Bokcirklar.se, logotyp

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Boktips.net, logotyp

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Vi läser, logotyp

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Världslitteratur.se, logotyp

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

Facebookikon Facebook

Instagramikon Instagram

Youtubeikon Youtube