Bortförda, första delen i serien Imperiets arvingar Oscar av Källner - Bortförda, första delen i serien Imperiets arvingar Oscar av Källner

Boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Under rubriken Kategorier kan du välja vilken typ av böcker du vill få tips om.

Boktips

angle-left Bortförda, första delen i serien Imperiets arvingar Oscar av Källner
Visa bok Debug

Bortförda

Ett science fiction-äventyr utöver det vanliga! Syskonen Alice och Elias lever ett ganska vanligt liv tillsammans med sin mamma Tien och pappa Adam. En dag försvinner deras mamma spårlöst, och pappan misstänks för att ha något med försvinnandet att göra. Alice och Elias ger sig iväg på egen hand för att försöka spåra upp mamman men blir då attackerade av en mystisk varelse som skadar Alice!

Som tur är blir barnen räddade av besättningen på rymdskeppet Stillheten. Det visar sig att Alice och Elias mamma i själva verket inte är från Vietnam som hon hela tiden sagt, utan kommer från rymden och är en alonai. Hon har dessutom blivit kidnappad av kraoerna, samma varelser som attackerade Alice. Det blir upp till besättningen på Stillheten att rädda Alice och Elias mamma. 

En spännande äventyrsberättelse med fartfyllda färgillustrationer av Karl Johnsson.  

Liknande titlar

Språk

Lyssna