Bob av Wendy Maas & Rebecca Stead - Bob av Wendy Maas & Rebecca Stead

Boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Under rubriken Kategorier kan du välja vilken typ av böcker du vill få tips om.

Boktips

angle-left Bob av Wendy Maas & Rebecca Stead
Visa titel Debug

Bob

Det var fem år sedan Livy senast besökte sin mormor, som bor på andra sidan jordklotet, i Australien närmare bestämt. Livy upptäcker att hon inte kommer inte ihåg någonting från mormors hus: inte den gröna tygelefanten, inte kassen full av svart schackpjäser, inte den gamla bandspelaren. Men det kanske inte är så konstigt, för hon var ju bara fem år den gången. På övervåningen i mormors hus ligger Livys rum, där hon också bodde då för fem år sedan. I rummet finns en garderob, och Livy känner på en gång att det är något speciellt med den. Kanske glömde hon kvar något där förra gången, något väldigt, väldigt viktigt…

I fem år har Bob, en liten grönaktig varelse klädd i en kycklingdräkt, väntat i garderoben i mormors hus på att Livy ska komma tillbaka. Medan han väntade hann han bland annat att: - räkna till 987 654 321, sex gånger - bygga ett piratskepp i lego, 63 gånger, i mörkret - gråta, men bara en gång, okej två gånger, om dagen, men bara det första året.

Bob kommer inte ihåg vem han är eller var han kommer ifrån. Men det han kommer ihåg är att Livy lovade att hjälpa honom att hitta tillbaka hem. Och nu har hon äntligen kommit tillbaka…

En både rolig och magisk berättelse om en väldigt speciell vänskap med finstämda illustrationer av Nicholas Gannon. Passar att läsa högt eller läsa själv för alla åldrar.

Liknande titlar

Språk

Lyssna