Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Blod i gruset av Mats Jonsson
Visa bok Debug

Blod i gruset

Mats är vän med Lasse och Ing-Mari, det gamla paret i huset nere i backen. Lasse brukar sova på soffan, men en dag vaknar han och skriker av skräck. Lasse ropar ” blod i gräset” och griper tag i Mats arm så hårt att det blir ett rött märke. Varför har Lasse hemska mardrömmar? Vad hände i hans ungdom? Mats bestämmer att leta svar och ber hjälp av klasskompisen Arlene. Hon verkar veta något men vill inte avslöja det. Mats och Arlene har varit tidigare vänner men Mats har svikit henne. Hon är arg på Mats och skriver i sin svarta dagbok vad som händer i skolan. Hon har inte heller längre några kompisar. Mats och Arlene spårar tillsammans Lasses och bygdens historia till den vårdagen då fyratusen människor marscherade rakt in i elden från soldaternas gevär och kulsprutor. Fem personer kom aldrig hem. Vilka var dem och kände Lasse någon?

En spännande historia som fängslar från början till det överraskande slutet

Liknande titlar

Fler boktips på andra webbplatser

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Bokcirklar.se, logotyp

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Boktips.net, logotyp

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Vi läser, logotyp

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Världslitteratur.se, logotyp

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

Facebookikon Facebook

Instagramikon Instagram

Youtubeikon Youtube