Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

angle-left Blod i gruset av Mats Jonsson

Blod i gruset

Mats är vän med Lasse och Ing-Mari, det gamla paret i huset nere i backen. Lasse brukar sova på soffan, men en dag vaknar han och skriker av skräck. Lasse ropar ” blod i gräset” och griper tag i Mats arm så hårt att det blir ett rött märke. Varför har Lasse hemska mardrömmar? Vad hände i hans ungdom? Mats bestämmer att leta svar och ber hjälp av klasskompisen Arlene. Hon verkar veta något men vill inte avslöja det. Mats och Arlene har varit tidigare vänner men Mats har svikit henne. Hon är arg på Mats och skriver i sin svarta dagbok vad som händer i skolan. Hon har inte heller längre några kompisar. Mats och Arlene spårar tillsammans Lasses och bygdens historia till den vårdagen då fyratusen människor marscherade rakt in i elden från soldaternas gevär och kulsprutor. Fem personer kom aldrig hem. Vilka var dem och kände Lasse någon?

En spännande historia som fängslar från början till det överraskande slutet

Fler boktips på andra webbplatser