Globaliseringens dimensioner [Elektronisk resurs] : nationalstat, välfärdssamhälle, demokrati och sociala rörelser] / Håkan Thörn.

189958
E-bok:Globaliseringens dimensioner [Elektronisk resurs] : nationalstat, välfärdssamhälle, demokrati och sociala rörelser] / Håkan Thörn.:2006 E-bok Globaliseringens dimensioner [Elektronisk resurs] : nationalstat, välfärdssamhälle, demokrati och sociala rörelser] / Håkan Thörn.
Globaliseringens dimensioner [Elektronisk resurs] : nationalstat, välfärdssamhälle, demokrati och sociala rörelser] / Håkan Thörn.
Av: Thörn, Håkan 1961-
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Atlas :[eLib [distributör]]
ISBN: 9173892807 9789173892803
Anmärkning:
E-bok
Online pdf med Adobe-kryptering (0.69 MB)
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
I offentliga debatter framstår globaliseringen ofta som ett renodlat ekonomiskt fenomen. Inom den internationella samhällsvetenskapliga diskussionen betraktas globaliseringen snarare som en mångdimensionell process. Globaliseringens dimensioner är en introduktion och ett bidrag till denna diskussion. Författaren pekar på vikten av ett kritiskt förhållningssätt till den samtida globaliseringen - och till de myter som omger den. I boken visas hur den mångdimensionella globaliseringen synliggör vägar mot en ökad demokrati och en mer rättvis värld. Ett stort utrymme i Globaliseringens dimensioner ägnas åt att analysera de sociala rörelser som verkar i denna riktning. Håkan Thörn f. 1961, är docent i sociologi, verksam vid Göteborgs universitet. Han har tidigare bland annat skrivit boken Rörelser i det moderna: Politik, modernitet och kollektiv identitet i Europa 1789-1989 (1997) och varit redaktör för antologin Globaliseringens kulturer: Den postkoloniala paradoxen, rasismen och "det mångkulturella samhället" (1999). Han är också verksam som skribent i tidskrifts- och dagspress. [Elib]

Andra titlar av samma författare

190134
Av: Thörn, Håkan

Liknande titlar

189987
Av: Wennerhag, Magnus
189952
Av: Linton, Magnus
268921
Av: Kärnstrand, Moa
192920
Av: Brulin, Göran

Språk

Om författaren

Loading...

Reservera

Klicka på Reservera för att ställa dig i kö på det som är utlånat eller för att beställa sådant som finns inne. När det du reserverat finns att låna får du en avisering via brev, e-post eller sms.
Lyssna