Läsa på olika sätt

Läsa på olika sätt

På biblioteken i Uddevalla finns bland annat lättlästa böcker och Daisytalböcker

Lättläst

Lättlästa böcker är bearbetningar av befintliga böcker eller böcker som skrivits för att vara lättlästa. De har rak och enkel handling, konkret text och ibland även bilder. Det finns både skönlitteratur och faktaböcker.

Talböcker/Daisy

Om du är synskadad eller har svårt att läsa tryckt text har du rätt att låna inlästa talböcker.

Daisy

För att lyssna på en Daisy-bok behövs antingen en särskild Daisyspelare eller en dator med ett läsprogram för Daisy-böcker. Läsprogrammet finns att ladda ner på Myndigheten för tillgängliga medier, MTM:s webbplats

Du kan även lyssna på Daisyböcker i mp3-spelare.

Legimus

Genom att ladda ner Legimus-appen till mobil eller surfplatta kan du enkelt lyssna på talböcker hemifrån. Legimus har talböcker med och utan text till. Mer information om appen finns på Legimus webplats, där du även kan lyssna på talböcker i webbspelaren från en dator.

För att få tillgång till talböcker måste du först registrera dig som nedladdare och få inloggningsuppgifter. Är du under 18 år får du komma till biblioteket tillsammans med målsman.

Vill du boka tid för registrering? Kontakta:
Mariann Saxin
E-post: mariann.saxin@uddevalla.se
Tel: 0522-69 65 19

Du kan också kontakta ditt närmaste bibliotek för mer information.

För dig som vill veta mer om Legimus och tjänsten Egen nedladdning har vi drop in-tid på Stadsbiblioteket på torsdagar klockan 15.00-17.00.

Språk

Lyssna