Endast meröppet på Rampens bibliotek

Utsidan av Rampens entré

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att ställa om verksamheten för kommunens fritidsgårdar, däribland Rampens fritidsgård. Beslutet påverkar även Rampens bibliotek, som nu under en period går över till att endast erbjuda meröppet.

Att verksamheten ställs om innebär i stora drag att fritidsgårdarnas lokaler stänger, men att viss verksamhet fortsätter i annan form. Stängningen är en åtgärd för minskad smittspridning av covid-19 och en anpassning till regeringens förslag till förbud mot allmänna sammankomster för fler än åtta deltagare.

Uddevalla.se, Idrottshallar stänger och fritidsgårdar ställer om

Rampens bibliotek

För att säkerställa att ingen istället söker sig till Rampens allmänna ytor, och därmed riskera att stora grupper umgås på mindre yta, kommer hela aktivitetshuset att vara stängt från och med 21 november. I och med detta påverkas även biblioteksverksamheten, som nu under en period endast erbjuder meröppet.

Du som är registrerad meröppet-användare kommer därmed att kunna besöka och använda biblioteket på samma sätt som tidigare under meröppettiderna. Under de ordinarie öppettiderna finns dessutom personalen tillgänglig via telefon och e-post och kan hämta och lämna ut böcker åt dig utanför entrén.

Meröppet

Att biblioteket är meröppet innebär att du kan besöka och använda biblioteket även då personalen inte finns på plats. Om du inte har registrerat dig för meröppet kan du kontakta biblioteket under de ordinarie öppettiderna, så får du hjälp med detta.

Öppettider och kontakt

Övriga bibliotek

Förändringen påverkar inte Stadsbiblioteket, Dalabergs bibliotek och biblioteket i Ljungskile. Dessa har öppet som vanligt, men med vissa restriktioner.

Biblioteket under covid-19-pandemin