Sök e-böcker och e-ljudböcker

Biblio

Appen Biblio finns tillgänglig för iOS och Android och kan hämtas i App Store eller i Playbutiken.

Logga in i appen med numret på ditt bibliotekskort (eller ditt personnummer) och PIN-kod. Välj Uddevalla stadsbibliotek i listan över bibliotek. I appen kan du leta, låna, läsa och lyssna. Du kan välja mellan att läsa en e-bok med text eller att lyssna på en ljudbok som du har laddat ner till offline-läget. Dessutom kan du lyssna strömmande.

I Biblio kan du låna både e-böcker och e-ljudböcker. Så här ser symbolerna för böckerna ut i appen:

E-böcker                 E-ljudböcker

Du väljer om du vill söka e-böcker och e-ljudböcker i appen eller på Uddevalla stadsbiblioteks webbsida. När du lånar en bok på bibliotekets webbsida öppnas appen automatiskt när du ska läsa eller lyssna. Du når dina aktiva lån direkt i appen eller via Mina sidor.

Du kan göra max 2 e-lån per vecka. Lånetiden är fyra veckor och det går inte att återlämna en bok för att göra ett nytt lån.

Frågor och svar om Biblio

Tips på e-böcker och e-ljudböcker

Infofilm om Biblio

Läs och lyssna utan Biblio

Vi rekommenderar att du använder appen Biblio för att låna e-böcker och e-ljudböcker. Om du inte vill använda appen eller om du vill läsa/lyssna på din dator kan du istället följa instruktionerna nedan.

Läsa e-böcker

Skapa ett Adobe ID (om du inte redan har ett).

• E-bok till dator och läsplatta: Ladda ner läsprogrammet Adobe Digital Editions till PC eller Mac. Det behövs också för att föra över en bok till läsplatta.
  • E-bok till Ipad/Iphone: Ladda ner appen Aldiko Book Reader från Appstore, öppna den och autentisera den med ditt Adobe-ID.
  • E-bok till Androidtelefon/-surfplatta: Ladda ner appen Aldiko Book Reader från Playbutiken, öppna den och autentisera den med ditt Adobe-ID.

När du förberett din enhet loggar du in på bibliotek.uddevalla.se och söker upp en e-bok du vill läsa. Välj Ladda ner (EPUB) eller Läs strömmande.

Lyssna på e-ljudböcker

(Om du vill lyssna strömmande via din webbläsare behöver du insticksprogrammet Adobe Flash Player.)

• Logga in på bibliotek.uddevalla.se
  • Välj den e-ljudbok du vill lyssna på (se till att det står Medietyp: e-ljudbok i katalogposten)
  • Du får tre val, klicka på Lyssna i dator.
  • Elibs spelare öppnas automatiskt på skärmen.

Kom ihåg

• E-böcker och e-ljudböcker lånas via bibliotekskatalogen. Du måste vara inloggad för att kunna låna.
  • Du kan låna max två e-böcker eller e-ljudböcker per vecka.
  • Lånetiden för en e-bok eller e-ljudbok är fyra veckor.
  • Det går att läsa/lyssna på samma bok på flera enheter, till exempel mobil och surfplatta.
  • Det går inte att skriva ut eller kopiera nedladdade e-böcker och e-ljudböcker.

Tips på e-böcker och e-ljudböcker

Uddevalla stadsbibliotek