Här kan du få boktips från våra bibliotekarier!

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under rubriken Kategorier.

Boktips

angle-left Magisk december av Katarina Genar och Lotta Geffenblad
Visa bok Debug

Magisk december

Inget är som det brukar, Julias bästa kompis har just flyttat och hennes föräldrar bara jobbar och jobbar. Hon är inte ens säker på att det kommer bli någon jul överhuvudtaget i år!
Men när Julia gör en pappersstjärna i guld på fritids börjar allt att förändras. Är det den som visar henne vägen till världens gulligaste hund och till Helmi? Helmi som ger Julia snögloben som får tiden och gränserna att suddas ut… Det blir början på en magisk december.

Katarina Genar tar oss med på en förtrollad resa om ensamhet, längtan, vänskap och förväntan inför julen och Lotta Geffenblads fantastiska illustrationer ger mycket stämning och värme.

En mysig adventsbok perfekt att läsa fram till julafton. Passar väldigt bra att läsa högt och till den som vill läsa själv. Personer i alla åldrar kan njuta av denna bok.

Liknande titlar

Boktipslänkar

Bokcirklar.se

Som läsvän på bokcirklar.se kan du föra läsdagbok, skaffa läsvänner och delta i bokcirklar. Alla medlemmar är välkomna att starta bokcirklar, det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Bokcirklar.se, logotyp

Boktips.net

Boktips.net är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek där du kan få tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek. Tjänsten drivs av Kultur i Väst.

Boktips.net, logotyp

Vi Läser

Tidskriften Vi läser har publicerat omkring 400 boktips för både barn och vuxna som kan sorteras bland annat efter hur krävande de är eller till vilken genre de hör.

Vi läser, logotyp

Världslitteratur.se

Världslitteratur.se drivs av Världsbiblioteket i Solidaritetshuset i Stockholm i syfte att lyfta fram världslitteraturen. Här finns bland annat författarbiografier och presentationer av översatta romaner.

Världslitteratur.se, logotyp

Språk

Hitta på sidan

A–Ö

Följ oss i sociala medier

Facebookikon Facebook

Instagramikon Instagram

Youtubeikon Youtube