angle-left Kerstin - livet och döden av Helena Hedlund

Kerstin - livet och döden

”Kommer de inte snart? Kerstin tittar på väckarklockan. De röda siffrorna visar 05.15 och hon har redan sovit räv i över en timme. Kroppen är spänd och darrig.”

Kerstin fyller 8 år och allt börjar fel. Mamma och pappa vaknar aldrig och när de äntligen kommer med födelsedagsbrickan har Kerstin kissat på sig för att hon har väntat så länge. Som tur är tror de på henne när hon säger att det var deras gamla katt, Kattegatt, som kissade i sängen. Men något är konstigt med Kattegatt, han är sig inte lik.

Kerstins bästis Gunnar beter sig också underligt. Han har besök av Pavel och det verkar nästan som om de är kära i varandra. Kerstin vill att allt blir som vanligt igen, att hon och Gunnar kan leka två igen. Det är mycket som händer i Kerstins liv, sorgen över morfar som inte finns längre, men också svartsjukan över att inte ha sin bästa vän för sig själv.