Få boktips från våra bibliotekarier

Nya tips publiceras minst en gång i månaden. Välj vilken typ av böcker du vill se under genom att ange en kategori här nedanför, under rubriken Kategorier.

angle-left Adress okänd av Susin Nielsen

Adress okänd

Felix bor med sin mamma Astrid och ökenråttan Horatio i en folkabuss, mamma har inte så lätt att behålla varken jobb eller vänner.
Det som skulle bli ett tillfälligt äventyr med bussen blir till slut vardag, bussen har varken toalett eller rinnande vatten.
Tvätta sig får Felix göra på skolan eller de gånger han och mamma lyckas ta sig in på något badhus.
Felix försöker hålla skenet uppe i skolan och inför kompisarna, inte ens bäste kompisen Dylan vet hur han har det.
När Tv- programmet ”Vem, Vad, Var, När-Junior” söker nya deltagare ser Felix sin chans, första pris är 25 000 dollar!

Boken är både sorglig, hemsk, rolig och charmig och får en att fundera – vad är det som är viktigt i livet egentligen?

Fler boktips på andra webbplatser