287728
Bok:al-Muqannaʿ : qiṣaṣ qaṣīrah / Saʿīd Shalash al-ʿAskarī.:2020:al-Ṭabʿah al-ūlá Bok al-Muqannaʿ : qiṣaṣ qaṣīrah / Saʿīd Shalash al-ʿAskarī.
al-Muqannaʿ : qiṣaṣ qaṣīrah / Saʿīd Shalash al-ʿAskarī.
Av: al-ʿAskarī, Saʿīd Shalash (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: 2020
Språk: Arabiska
Medietyp: Bok
Upplaga: al-Ṭabʿah al-ūlá
Förlag: Maizar förlag
ISBN: 9789198526585
Omfång: 76 sidor 21 cm
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Denna bok innehåller en samling av korta berättelser som behandlar en mängd kärnfrågor kopplade till kulturella och traditionella övertygelser i samhället. Boken bemöter dessa frågor på ett smidigt och fokuserat sätt som gör att det känns att varje kort berättelse är en sammanfattning av en stor roman. I ”Oskuld” skildrar boken hur en kvinna som precis har gift sig ser rött när hennes man frågar henne om hon är oskuld. Detta precis efter att de har skrivit på äktenskapshandlingarna. I en annan berättelse, med titeln ”Varför?” Ber en man sin hustrus väninna under ett besök hos dem att fråga sin fru om orsaken till hennes beslut att sova ensam. Ett chockerande svar från väninnan kommer direkt. Författaren visar oss i ”Bulbyl” hur politiker som han liknar med papegojor beter sig. I en annan berättelse som heter ”De maskerade” skildrar författaren hur extremister agerar och vilka omfattande skador dessa grupper kan orsaka oskyldiga människor. I andra berättelser kan man läsa om hur agenter i diktatoriska regimer tycker om att terrorisera och tortera människor för att tvinga dem att ge upp sina idéer och ambitioner om frihet! Andra berättelser talar om migranternas längtan efter sina hemländer samt längtan till rötterna. Och i berättelsen (Den maskerade mannen) beskriver författaren hur vissa människor döljer vissa hemligheter och hur de visar ett falskt yttre som ligger i motsats till hur de egentligen är. Det finns många andra berättelser som är båda uttrycksfulla och spännande på samma gång!

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

293839
Av: Harithi, Jukhah al-‏
245764
Av: Adébáyò, Ayòbámi
Loading...