Bibblan svarar-podden

Bibblan svarar är en podcast som görs av biblioteken i Uddevalla i samarbete med den nationella svarstjänsten Bibblan svarar. Lyssna på Spotify eller i din poddapp. RSS: https://anchor.fm/s/78010734/podcast/rss

Bibblan svarar är en nationell svarstjänst där du kan ställa frågor som besvaras av bibliotekarier på bibliotek runt om i Sverige. Tjänsten drivs av Malmö stadsbibliotek som en del av ett nationellt utvecklings- och samverkansuppdrag tillsammans med Kungliga biblioteket.

I den här podden gräver vi ner oss lite extra i några av de frågor som kommer in till tjänsten. Frågorna handlar inte bara om böcker och bibliotek, utan kan gälla precis vad som helst.

Vill du själv ställa en fråga kan du göra det på Bibblan svarar, på poddens Facebooksida, på instagram där vi heter @bibblan.svarar.podden eller mejla oss på bibblansvararpodden@gmail.com. 

Ett nytt avsnitt släpps varannan vecka.

De senaste avsnitten av podden

Poddinnehållet i textversion

Här publiceras textversioner av alla avsnitt av podden för dig som har svårt att lyssna på den eller som helt enkelt föredrar att läsa.

Tillgänglighet

Biblioteken i Uddevalla åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för podcastens innehåll. Textversioner av innehållet publiceras nedan, men dessa motsvarar inte exakt det förinspelade ljudinnehållet.

Vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av podcasten. Om du vill ta del av innehåll som inte är tillgängligt för dig, ser vi gärna att du kontaktar oss på stadsbiblioteket@uddevalla.se och inlämnar en sådan begäran om tillgängliggörande som omnämns i 15 § samma lag.

Säsong 1

 1. Andeväsen och akustik
 2. Framtidsbibliotek och fermentering
 3. Svordomar och sociolekter
 4. Författarersättning och fritt fall
 5. Behaviorism och bokinläsning
 6. Kartor och kolhydrater
 7. Animalier och anarkism
 8. Zoologi och pseudovetenskap
 9. Molnkrigare och Michelangelo
 10. Peppar och ponnyer
 11. Sommarspecial

Säsong 2

 1. Suffix och sexfotingar
 2. Live på Bokmässan
 3. Begravningsdikter och bildspråk
 4. Kolonialism och kritaperioden
 5. Buller och Bermudatriangeln
 6. Flogiston och farmakologi
 7. Fornseder och Folkets tempel