Personalens boktips för barn och unga

Här finns bok- och lästips från våra bibliotekarier. Vi publicerar nya tips minst en gång i månaden, men för det mesta oftare än så.

Missa inte heller våra boktips för vuxna

Spindelhuset av David Renklint
Visa titel Debug

Spindelhuset

Meralda och hennes pappa får bensinstopp på en ödslig väg sent en kväll. De ger sig i väg till fots för att leta efter en bensinmack eller någon som kan hjälpa dem. Då ser pappa ett stort gammalt hus vid vägkanten. Huset verkar övergivet. Det är mörkt därinne och det enda de ser är massa små spindlar som kryllar i väg från skenet från Meraldas ficklampa. Pappa bestämmer ändå att de ska övernatta där.

Men när Meralda vaknar mitt i natten upptäcker hon att pappa inte längre sover bredvid henne. Det visar sig att det finns en uråldrig ondska i huset som har tagit pappa, och den utmanar Meralda. Om Meralda lyckas besvara tre gåtor och besegra tre monsterspindlar får de lämna huset, men om hon misslyckas blir de kvar där för evigt.

Det är en väldigt spännande och läskig berättelse med högt tempo. Passar inte för den som är rädd för spindlar! Det finns också fem labyrinter i boken som vi läsare kan lösa, och gåtorna som Merlada får är riktigt kluriga.

Liknande titlar