Nyheter från biblioteket

Nya boktips för april

Runtolkningar och flyktingskap. Gängkriminalitet och mobilspel. Här är april månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Sagostund

Häng med på digital sagostund med våra barnbibliotekarier! En ny sagostund publiceras var tredje månad.

Fira internationella barnboksdagen

Kom till stadsbiblioteket den 2 april där internationella barnboksdagen firas med familjelördag. Massor av roliga aktiviteter är planerade. Här kan du läsa mer om programmet för dagen.

Nya boktips för mars

Kvinnokamp, vulkanutbrott och världens historia. Kriget i Ukraina och naturvetenskapens konsekvenser. Här är mars månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Nya boktips för februari

Kris, katastrof och kontrafaktisk historia! Serier och manga för alla åldrar! Här är februari månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Bibblan svarar – en ny podcast från biblioteket

Nu släpper vi det första avsnittet av podden Bibblan svarar, där våra bibliotekarier ger underhållande och väl underbyggda svar på frågor om allt mellan himmel och jord.

Vårens program 2022

På biblioteken i Uddevalla finns som vanligt mycket intressant att ta del av. Under våren bjuder vi in en rad aktuella författare att berätta om sina ämnen och verk. Vi bjuder även in till utställningar och boksamtal.

Nu öppnar ett nyrenoverat bibliotek på Dalaberg

Nu har Dalabergs bibliotek fått nya bokhyllor och ommålade väggar. Från och med den 17 januari återgår biblioteket därmed till sina ordinarie öppettider.

Nya boktips för januari

Hur håller du ditt nyårslöfte? Var boken bättre än filmen? Här är januari månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Utställning: Elise Ljus & Skugga

Från den 22 januari till 19 februari ställer Elise Ljus & Skugga ut på galleri Vitt brus på Stadsbiblioteket. Svartvit fotografering – en fotoutställning med ljus och skuggor, detaljer, struktur, kontraster, variation...