Nyheter från biblioteket

Bibblan svarar – en ny podcast från biblioteket

Nu släpper vi det första avsnittet av podden Bibblan svarar, där våra bibliotekarier ger underhållande och väl underbyggda svar på frågor om allt mellan himmel och jord.

Vårens program 2022

På biblioteken i Uddevalla finns som vanligt mycket intressant att ta del av. Under våren bjuder vi in en rad aktuella författare att berätta om sina ämnen och verk. Vi bjuder även in till utställningar och boksamtal.

Sagostund

Häng med på digital sagostund med våra barnbibliotekarier! Mariann läser Fantastiska familjer och Kattis kalas av Maria Löfgren. En ny sagostund publiceras var tredje månad.

Nu öppnar ett nyrenoverat bibliotek på Dalaberg

Nu har Dalabergs bibliotek fått nya bokhyllor och ommålade väggar. Från och med den 17 januari återgår biblioteket därmed till sina ordinarie öppettider.

Nya boktips för januari

Hur håller du ditt nyårslöfte? Var boken bättre än filmen? Här är januari månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Utställning: Elise Ljus & Skugga

Från den 22 januari till 19 februari ställer Elise Ljus & Skugga ut på galleri Vitt brus på Stadsbiblioteket. Svartvit fotografering – en fotoutställning med ljus och skuggor, detaljer, struktur, kontraster, variation...

Nya boktips för december

Västernserier, vandrare eller väderlekar? Här är december månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Renovering av Dalabergs bibliotek

Nu satsar vi på Dalabergs bibliotek! Den 10 november påbörjar vi arbetet med att byta ut bokhyllorna i lokalen och måla om väggarna. Vi tror att det kommer att bli ett lyft för biblioteket och för hela Dalaberg.

Tidskriftsförsäljning på stadsbiblioteket

Från och med 9/11 kl. 11.00 kommer du att kunna fynda utgallrade tidskrifter. Kom och ta en titt på vårt utbud!

Utställning: Från hand till hand med nål och tråd

Välkommen in till galleri Vitt brus där utställningen "Från hand till hand med nål och tråd" från Täcklebo broderiakademi nu är tillgänglig för åskådning.