Inköpsförslag

Saknar du något på biblioteket? Då kan du skicka in ett förslag på böcker och andra medier som du tycker att vi borde köpa in. Du kan lämna förslag på böcker, film, tv-spel, tidskrifter med mera.

Om vi väljer att köpa in det du har föreslagit blir du automatiskt placerad i reservationskö. Du får ett meddelande när vi har tagit ställnig till ditt förslag. Vi kommer även att meddela dig om vi inte köper in det du föreslagit.

Enligt bibliotekslagen ska folkbibliotekens medieutbud präglas av allsidighet och kvalitet. Utbudet ska vårda och tillgängliggöra kulturarvet samt spegla trender och tendenser i samhället, men också stödja lärande. Alla inköpsförslag tillgodoses så långt folkbibliotekets uppdrag och ekonomi tillåter. 

När inköp inte är möjligt eller aktuellt kan du i vissa fall istället ansöka om fjärrlån.

Läs mer om fjärrlån

Lämna inköpsförslag

För att lämna ett inköpsförslag fyller du bara i formuläret och klickar på skicka. Tänk på att du måste vara inloggad för att kunna se formuläret.

OBS! Just nu har vi problem med det här formuläret. För att föreslå en bok för inköp, var vänlig kontakta oss istället på stadsbiblioteket@uddevalla.se.