Hitta på bibliotekets nya webbplats

Vi hoppas och tror att du kommer att gilla vår nya webbplats. Men vi vet också att förändringar kan försvåra, åtminstone till en början. Efter hand hoppas vi dock att du som använder webbplatsen kommer att vänja dig, se förbättringarna och ha lättare att hitta den information som är relevant för dig.

Fram till dess bjuder vi här på en liten guide som hjälper dig att navigera och hitta rätt. Lycka till!

Navigering

Den huvudsakliga navigeringen sker via toppmenyn, alltså rubrikerna i det blå fältet allra längst upp på sidan (alternativt de tre vita strecken om du surfar via mobil eller surfplatta).

Toppmenyn via dator:

Toppmenyn via mobil eller surfplatta:

Härifrån når du merparten av webbplatsen. När du har klickat dig in på någon av sidorna i toppmenyn kommer du först till en så kallad genomgångssida. Härifrån kan du klicka dig vidare till det innehåll du söker.

Våra bibliotek

Under Våra bibliotek hittar du information som öppettider och kontaktuppgifter till biblioteken. Klicka på något av biblioteken för att se mer information.

Tips och inspiration

Under Tips och inspiration hittar du mängder av tips att inspireras av, till exempel Personalens boktips, Månadens tema med mera. Du navigerar via menyn till höger, om du använder dator. Om du använder mobil eller surfplatta finns samma meny nedanför sidans bild eller ingress.

Tjänster och utbud

På de här sidorna hittar du nästan allt som rör bibliotekets tjänster, service och utbud. Några exempel på sidor som finns här under är Datorer och skrivare, Studier och klassbesök, IT-hjälpen, Bibliotekskort, Digitala tidningar och tidskrifter, Släktforskning och Läsa på olika sätt.

På sidan Tjänster och utbud navigerar du genom att klicka på de olika korten. Väl inne på respektive genomgångssida navigerar du via menyn till höger om du använder dator.  Om du använder mobil eller surfplatta finns samma meny nedanför sidans bild eller ingress.

Barn och unga

barn- och ungasidorna hittar du alla sidor som riktar sig till barn och unga, men också till vårdnadshavare och pedagoger. Här finns bland annat lästips för barn, information om olika sätt att läsa, sagostunder, klassbesök med mera.

Du navigerar via de så kallade fokusgenvägarna, som består av en bild och en kort textbeskrivning. Väl inne på respektive sida navigerar du via menyn till höger om du använder dator.  Om du använder mobil eller surfplatta finns samma meny nedanför sidans bild eller ingress.

Fokusgenvägarna via dator:

Fokusgenvägarna via mobil eller surfplatta:

Mina sidor

Under Mina sidor hittar du all information om din lånehistorik, reservationer, avgifter och betalningshistorik. För att komma åt det här funktionerna behöver du vara inloggad. Du loggar in genom att klicka på den gula logga in-knappen i sidhuvudet, längst upp till höger på varje sida om du använder dator. Om du använder mobil eller surfplatta hittar du logga in-knappen genom att klicka på toppmenyn (de tre vita strecken längst upp till höger). Logga in-knappen finns då längst ner bland menyvalen.

Logga in-knappen via dator:

Logga in-knappen via mobil eller surfplatta:

Sök i bibliotekskatalogen

För att söka efter böcker och andra medier använder du sökfunktionen. Om du använder dator, hittar du även sökfunktionen i toppmenyn, i form av en förstoringsglas-symbol, men även i form av ett sökfält längst upp på startsidan, samt på barn- och ungasidorna.

Om du använder mobil eller surfplatta hittar du sökfunktionen genom att klicka på toppmenyn (de tre vita strecken längst upp till höger). Förstoringsglas-symbolen finns då bland menyvalen.

Du fyller i vad du söker och klickar sedan på förstoringsglas-symbolen. Om du vill göra en mer avancerad sökning, klickar du på Utökad sökning

Nyheter och evenemang

Nyheter och annan aktuell information hittar du på webbplatsens startsida. Där finns ett flöde med ett antal nyheter. Klicka på den du vill läsa mer om. Motsvarande finns även på barn- och ungasidorna.

När det gäller aktuella evenemang och andra aktiviteter har vi samlat dessa på sidan Aktviteter och evenemang. Hit tar du dig via startsidan. Klicka antingen på något av de tre synliga evenemangen, eller på länken Visa alla evenemang.

Ändå svårt att hitta?

För att göra det så enkelt som möjligt har vi utöver den vanliga navigeringen även en sida där merparten av allt webbinnehåll finns listat i alfabetisk ordning. Om du inte hittar det du söker, kan du alltid leta där. Du hittar listan på Hitta på webbplatsen.

Om du ändå inte hittar det webbinnehåll du söker, är du självklart välkommen att kontakta biblioteket så hjälper vi dig. Du hittar, som sagt, alla kontaktuppgifter på Våra bibliotek.