Nya boktips för sommaren

Nya boktips för sommaren

Sommarlov och semester. Sol, bad och resor. Agneta Klingspors bortgång. Här är juni och juli månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Vuxna

Med anledning av Agneta Klingspors bortgång har det kommit ett nytt inlägg i vår blogg.

Temat för juni och juli tar sikte på den digitala läsningen och välkomnar dig till vårt digitala bibliotek. Här får du tips på e-böcker och e-ljudböcker att läsa under sommaren - en tid då man kanske inte hinner eller har ork att besöka det fysiska biblitoteket, eller kanske inte orkar släpa på tryckta böcker.

En vanlig semesteraktivitet, som även kommit att växa under pandemin, är fjällvandringen. På detta område får vi tips om boken Fjällvandring åt helvete av Are Kalvø. En bok av och med norrmannen som försökt förstå varför alla andra tycks älska naturen, och som motvilligt ger sig ut på tur. Boken bjuder på humor som passar väl för den som själv redan är frälst vandrare.

Barn

Det är sommarlov. Temat för juni och juli alltså. Här finns tips på böcker för alla åldrar, även faktaböcker, perfekta att läsa under sommarlovet.

Dessutom tipsar Mariann om tre spännande böcker! Vi var vargar av Katrina Nannestad handlar om familjen Wolf, som lever under andra världskriget och är en gripande och spännande bladvändare, som kan ge en stor läsupplevelse för alla över 9 år. Nattkorpen av Johan Rundberg handlar om Mika Månvind blev lämnad som baby, och ingen familj har velat ha henne. Boken tillhör en spännande deckarserie där del fyra just har beställts till biblioteken.

För de yngre tipsar Mariann om Bråkdrakarna flyttar in av Natalie Jane Prior. Den handlar om Ava och Jack som lyckas övertala sina föräldrar om att de ska få ta hand om två små drakar. Drakarna ser gulliga ut, men de är busiga och det är inte lätt att lära dem att uppföra sig!

Sök