Nya boktips för november

Serier och manga eller lokalhistoria och litteraturpriser? Här är november månads alla nya boktips från bibliotekets personal.

Barn och unga

Månadens tema för barn och unga är Serier och manga. Här finns olika typer av serier, serier för barn och unga i olika åldrar och serier på olika språk. Dessutom smäller Anna-Karin till med tips på inte mindre än tre serieböcker: rymdoperan Orbital, den lättlästa Zombie Hans och Greta och den mystiska Monster-huset.

Vuxna

För vuxna passar vi på att tipsa om de böcker som har nominerats för årets Augustpris, bland annat en bok av Ljungskileförfattaren Ellen Mattsson (fast några barnböcker finns det allt där också). Vi får också ett tips om den nyutkomna Bohusläns historia : från järnålder till 1658, en sällsynt möjlighet att lära sig mer om de händelser som format det kustlandskap vi lever i idag.

Fler boktips kommer vid nästa månadsskifte.