Nya boktips för maj

Nya boktips för maj

Monster och mänskliga rättigheter. Utomjordingar och Litteraturbanken. Här är maj månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Vuxna

Äntligen ett nytt blogginlägg! Den här gången handlar det om nyheter på Litteraturbanken i form av texter av Stig Dagerman.

Månadens tema för vuxna utgår från utställningen Fristad som just nu visas på Galleri Vitt brus på stadsbiblioteket. Här hittar du ett urval av böcker om yttrandefriheten och om det förtryck som följer när den inskränks.

Dessutom får vi ett tips om boken Världen själv av fysikern Ulf Danielsson. Det är en bok om naturvetenskap som även en mer filosofiskt lagd läsare uppskattar, en bok om medvetande, om verklighetsuppfattning och om hur människan förhåller sig till sin omvärld.

Barn

Barnbibliotekarierna låter oss få veta mer om Toomi och den lilla plangneten av Eva Susso. Det är en bok som handlar om Toomi som får hjälpa en utomjording att rädda alla plangneter från att förgiftas. En utmärkt högläsningsbok för 6–9-åringar.

Monster har dykt upp i myter, folktro och böcker från hela världen under lång tid. Idag sprids många monsterhistorier som creepypasta, spökhistorier på nätet. Månadens tema för barn och unga är Monster. Här finns monsterböcker för alla åldrar och dessutom en hel del spännande monsterfakta.

Sök