Nya boktips för januari

Nya boktips för januari

Hur håller du ditt nyårslöfte? Var boken bättre än filmen? Här är januari månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Vuxna

Så här vid årsskiftet är det många som avger nyårslöften. Men hur ska man göra för att löftena och föresatserna ska hålla längre än bara någon eller några veckor i januari? På biblioteket har vi många böcker där man kan få tips, råd och inspiration. Här hittar du ett urval av dem.

Under den mörka och kalla årstiden är det kanske ännu mer lockande än annars att krypa upp i soffan med en filt och en god bok. Varför inte en förhållandevis lättsmält nobelpristagare? Månadens boktips är Klara och solen av Kazuo Ishiguro.

Barn

”Boken var bättre” är något som man får höra när en film eller tv-serie baserad på en bok kommer ut. Men stämmer det? Våra barnbibliotekarier har samlat några favoritböcker som fått liv på den vita duken eller i tv-rutan och tipsar dessutom om några faktaböcker om vad som händer bakom kameran. Vilken var bäst – boken eller filmen. Kolla igenom månadens tema för barn och unga: Böcker som blivit film och tv.

Dessutom tipsar Andréa ett par spännande ungdomsböcker med övernaturliga inslag: Tankeläsarna av Kerstin Lundberg Hahn och Grim av Sara Bergmark Elfgren.

Sök