Nya boktips för december

Nya boktips för december

Vinter, mörker, jul och ljus. Historiska skildringar, hästar och gaming. Här är december månads alla nya boktips från bibliotekens personal.

Vuxna

Det är december och varje dag är det mörkt längre än vad det är ljust. Därför kanske månadens tema för vuxna kan pigga upp: Från mörker till ljus. Denna gång får du tips om facklitteratur, romaner och deckare, som på olika sätt knyter an till såväl mörker som ljus.

Dessutom tipsar Sofie om Malin Haawinds bok De kom från öarDet är en historisk skildring som inleds i Slite på Gotland år 1945.

Barn

Månadens tema för barn är jul. Hitta din favorit bland alla julböcker, eller upptäck kalenderböckerna! Kalenderböcker är böcker med 24 kapitel som passar perfekt för den som vill läsa ett kapitel varje dag fram till jul.

För dig som gillar hästar tipsar Lotta om boken Molly är min. Boken handlar om Ebba som älskar att vara i stallet, men som en dag försöker välja mellan att åka dit eller att strunta i det och i stället följa med sina kompisar hem. Boken passar dig som är 6-9 år.

Om du är mellan 10 och 12 år och gillar gaming kanske Isildurs öga är något för dig. Isildurs öga är Vincents favoritspel, men det börjar bli svårt och Vincent skulle behöva fler guldmynt för att komma vidare. En dag får han ett mail där han kan få en miljon guldmynt. Han klickar på länken, och plötsligt byter han plats med sin avatar i spelet!

Sök