Läslov 2021

Läslov 2021

Under läslovet vecka 44 anordnar vi massa skoj, både på våra bibliotek och på nätet. Här kan du läsa mer om allt som händer under läslovet.

Hemlig bokpåse

Lagom till läslovet kan du som är mellan 6 och 16 år beställa en hemlig bokpåse från biblioteket. Varje påse innehåller 5 böcker som vi valt ut särskilt för dig. Fyll i formuläret eller be en vuxen om hjälp och berätta vad du tycker om att läsa så plockar vi ihop en påse med hemliga böcker till dig.

Du kan beställa en hemlig bokpåse mellan 25 oktober och 4 november. Du väljer själv vilket bibliotek du vill hämta bokpåsen på. Du får ett mail när påsen är redo att hämtas.

Beställ en hemlig bokpåse

Pysselpåsar för utdelning

Bibliotekets pysselpåsar är tillbaka! På läslovet kan du som är mellan 6 och 12 år ta med dig en pysselpåse hem från biblioteket. Den här gången kan du testa att göra två olika typer av bokmärken.

Från och med den 1 november kan du hämta din pysselpåse på Stadsbiblioteket, Dalabergs bibliotek och Ljungskile bibliotek. Rampens bibliotek är stängt på måndagar, så där kan du hämta pysselpåsen från och med tisdag den 2 november. Biblioteken har ett begränsat antal pysselpåsar, så det är först till kvarn som gäller!

I påsen finns instruktioner och material till pysslen. Vi har även lagt ner lite extra knep och knåp för den som vill pyssla lite till.

Det du behöver ha hemma är:

  • limstift
  • sax
  • färgpennor
  • nål och tråd

Evenemang under läslovet

Vi anordnar två digitala tredagarskurser där deltagarna får skapa egna spel utifrån böcker de läst, en på förmiddagar och en på eftermiddagar.

På Rampen kan du lära dig att skapa spel i Roblox eller att skriva skräckfilmsmanus. Och varför inte testa ett lagom läskigt halloweenpyssel, antingen på fredagen eller på lördagen

Dessutom kan du lyssna på ett potpurri av spännande historiska spökhistorier både på Stadsbiblioteket och på Ljungskile bibliotek

 

Sök